Over ons

Annabel Hinten heeft al jaren ervaring met het begeleiden van mensen met een verstandelijke beperking.

Zij is gediplomeerd medewerker maatschappelijke zorg /gehandicaptenzorg.

Ze heeft veel gewerkt vanuit het Begeleid Ontdekkend Leren model. Een begeleidingsmodel waarin er ruimte is voor een deelnemer om door eigen ervaringen te leren, binnen zijn of haar mogelijkheden. Binnen haar werk heeft ze vaak gezien dat het nog wel eens fout gaat in de begeleiding doordat er te weinig ruimte wordt gegeven door begeleiders aan deelnemers of dat er juist teveel ruimte is, waardoor een deelnemer geen veiligheid ervaart en de teveel gegeven verantwoordelijkheid niet meer kan dragen.

Balans vinden tussen ruimte geven en de veiligheid waarborgen is voor haar iets waar ze altijd mee bezig is als begeleider. Bij elke persoon is deze balans verschillend.

Ze heeft zelf veel creativiteit in huis. Tekenen, schilderen, poezie, liedjes schrijven, gitaar spelen en zingen zijn haar grote passies. De natuur en de seizoenen zijn voor haar grote inspiratiebronnen.

Jeroen Kumeling heeft enkele jaren ervaring  in de psychiatrie en heeft als Assistent Begeleider ervaring opgebouwd bij Aveleijn, waar hij werkte met deelnemers met een licht verstandelijke beperking.
Jeroen vindt het belangrijk dat deelnemers het gevoel hebben als volwaardig te worden aangezien, ondanks  de beperkingen. Jeroen heeft gewerkt vanuit het Oplossings Gericht Werken, een methode waarin niet in problemen wordt gedacht maar juist vanuit mogelijkheden wordt gehandeld, dit natuurlijk bijgestaan door de zorgverlener om zo een veilige ruimte te bieden.
Naast zijn werkzaamheden in de zorg heeft Jeroen veel affiniteit met het (moes-)tuinieren, het werken met hout en (internet) radio maken.