Activiteiten


Wij bieden uiteenlopende activiteiten aan en zijn onszelf altijd aan het vernieuwen, om aan te sluiten aan de wensen en dromen van onze deelnemers, op die manier blijven onze deelnemers gemotiveerd en leergierig.

De activiteiten bij dagbesteding de Dromenvanger vinden binnen in onze ruime activiteitenruimte plaats maar ook in onze (moes)tuin en werkplaats.

Er zullen activiteiten worden aangeboden om tot rust te komen, om de creativiteit te wekken of om lekker fysiek bezig te zijn. Allemaal zoveel mogelijk afgestemd op deelnemer.  De werkdagen op de Dromenvanger hebben een duidelijke structuur.

Hoe ziet een dag eruit bij de Dromenvanger? Een voorbeeld:

Om 9 uur begint de dag met koffie en thee en nemen we het dagprogramma door.
Daarna begint de eerste activiteit. Dit kan van alles zijn, toegespitst op de wensen van de deelnemer.

Om 11 uur is er een koffie en thee pauze

Daarna gaat iedereen weer aan de slag met zijn of haar activiteit.

Om 13.00 lunch.

eigenbroodbakkerOm 13:30 start de tweede activiteit van de dag en voor de mensen die daar baad bij hebben, kan er een middagdutje gedaan worden.

De activiteit kan iets creatiefs zijn bijvoorbeeld schilderen, keramiek of knutselen, een buiten of binnen activiteit (afhankelijk van het weer)
houtbewerking,  fotografie, koken, of de moestuin.

Om 15:30 uur is er weer een koffie/thee pauze en om 16:00 uur kan er een gemeenschappelijke wandeling  naar het volkspark worden gemaakt voor de mensen die goed ter been zijn. Zodat ieder met een rustig hoofd weer om 17:00 uur naar huis kan gaan.